Sastāvdaļas
- 600 g baraviku
- 2 tējkarotes sāls
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- 200 g sviesta
Pagatavošana
- Lielas, bet vēl cietas baravikas notīra, 2-3 cm zem cepurītes nogriež kātu, noslauka ar mitru drānu, ja vajadzīgs, novelk cepurītes miziņu un izņem stobriņu slāni.
- Baravikas sagriež 1 cm biezās šķēlēs (līmeniski), apsāla, iemērc pussaputotā olā, apviļā baltmaizes rīvmaizē divas reizes un no abām pusēm sakarsētā sviestā apcep.
- Karstās sēņu šķēles sakārto dezinficētā burkā, uzliek novārītu metāla vāciņu, to pievalcē un sterilizē – 0,5 litru burkas – 60 minūtes un litra burkas – 90 minūtes.
Uzglabāšanas laiks 3-4 mēneši.
Šīs sēnes ir sevišķi garšīgas un tālāk nav jāapstrādā. Lieto aukstas vai uzsildītas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!