Sastāvdaļas
- 4 vistu kājiņas
- 1/4 citrona
- 1 ēdamkarote kaltēta bazilika
- 6 ķiploka daiviņas
- 1-1,5 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes piparu
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
Mīklas trauciņam:
- gatava kārtainā vai rauga mīkla
Pagatavošana
- Sakapātus ķiplokus samaisa ar baziliku, sāli, pipariem, pielej eļļu, ja ir miezeris, sasmalcina tajā.
- Vistu kājiņas nomazgā, nosusina un ierīvē no visām pusēm ar bazilika maisījumu.
- Mīklu izrullē un liek ietaukotā veidnē.
- Vistas gaļu liek mīklā, starp gaļas gabaliem liek citrona pusītes.
- Mīklas malas paceļ un aizspiež, noklāj maliņas ar eļļu.
- Liek 180°C temperatūrā, cep 45-50 minūtes, cepšanas laikā, pārlej ar radušos sulu.
- Patur nedaudz izslēgtā krāsnī un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!