Cepta vista ar žāvētām aprikozēm un āboliem

Cepta vista ar žāvētām aprikozēm un āboliem Foto: Cepta vista ar žāvētām aprikozēm un āboliem

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 2 āboli
  • 100 g žāvētu aprikožu
  • 150 g majonēzes
  • 3 ķiploka daiviņu
  • garšvielas pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistu nomazgā un noņem vēl spalvu paliekas, ja tādas ir.
  2. Katru žāvētu aprikozi pārgriež šķērsām uz pusēm.
  3. Ļoti rūpīgi ar plāna naža palīdzību vistas ādu atdala no muskuļiem.
  4. Iegūtajās kabatiņās liek aprikozes, ar griezuma vietu pret gaļu.
  5. Sasmalcina ķiploku, pievieno majonēzi, sāli un garšvielas, samaisa.
  6. Iesmērē vistu no iekšpuses.
  7. Ābolus sagriež šķēlēs, liek vistas iekšpusē. Caurumu aizsprauž ciet ar zobu bakstāmajiem kociņiem.
  8. Vistu apsmērē arī no ārpuses ar garšvielām, liek uz ietaukotas cepešplāts un cep ~ 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes.
  9. Cepšanās laikā vistu pagroza vairākas reizes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes