Sastāvdaļas
- 1 vista
- 2 āboli
- 100 g žāvētu aprikožu
- 150 g majonēzes
- 3 ķiploka daiviņu
- garšvielas pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Vistu nomazgā un noņem vēl spalvu paliekas, ja tādas ir.
- Katru žāvētu aprikozi pārgriež šķērsām uz pusēm.
- Ļoti rūpīgi ar plāna naža palīdzību vistas ādu atdala no muskuļiem.
- Iegūtajās kabatiņās liek aprikozes, ar griezuma vietu pret gaļu.
- Sasmalcina ķiploku, pievieno majonēzi, sāli un garšvielas, samaisa.
- Iesmērē vistu no iekšpuses.
- Ābolus sagriež šķēlēs, liek vistas iekšpusē. Caurumu aizsprauž ciet ar zobu bakstāmajiem kociņiem.
- Vistu apsmērē arī no ārpuses ar garšvielām, liek uz ietaukotas cepešplāts un cep ~ 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes.
- Cepšanās laikā vistu pagroza vairākas reizes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!