Sastāvdaļas
● 1 vidēja lieluma zaļā paprika
● 1 vidēja lieluma sarkanā paprika
● 1 vidēja lieluma dzeltenā paprika?
● 18 - 20 melnās olīvas
● 4 ēdamkarotes ciedru riekstu
● 2 ēdamkarotes kaperu
● 10 saplucinātas svaiga bazilika lapiņas
● 6 ēdamkarotes olīveļļas
● 4 ēdamkarotes rīvmaizes
● sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180 Ietauko veidni.
- Papriku gareniski sagriez 4 daļās, atdala kātus un izņem sēklas.
- Mīkstumu noskalo un nosusina.
- Sagriež 1 cm biezās šķēles, liek lielā bļodā.
- Pievieno 4 daļās sagrieztas olīvas, ciedru riekstus, kaperus un baziliku.
- Pievieno 8 ēdamkarotes eļļas, pārkaisa ar sāli, samaisa.
- Paprikas maisījumu liek veidnē un mazliet piespiež.
- Pārkaisa ar rīvmaizi, cep 30 - 35 minūtes, kamēr paprika ir mīksta. Pasniedz siltu.