Sastāvdaļas
- 350 g foreles filejas (var izmantot arī citas zivis - heku, lasi)
- dzērveņu mērce
- 1 sīpols
- 1-2 tomāti
- sāls
- melnie pipari
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež gredzenos. Tomātus sagriež aplīšos.
- No folijas un cepamo papīra nogriež trīs taisnstūrus (taisnstūru skaits atkarīgs no zivju fileju skaita).
- Uz galda pirmo liek foliju, virsū cepamo papīru.
- Uz cepamā papīra liek dažus sīpolu gredzenus un pāris tomātu aplīšus.
- Virsū sīpoliem un tomātiem liek zivs fileju - uzber sāli un piparus un 1-2 ēdamkarotes dzērveņu mērces.
- Pārklāj ar cepamo papīru un foliju, galus aiztaisa ciet. Šādā veidā sagatavo visus zivs filejas gabalus.
- Uzkarsē krāsni līdz 220 grādu temperatūrai. Zivs filejas gabalus folijā liek ieeļļotā veidnē un cep 15 minūtes.
- Gatavai foreles filejai noņem foliju, pārgriež zivs ādu. Foreli var pasniegt tāpat ar visu foliju, vai pārlikt uz šķīvja.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!