Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 bundžina iebiezinātā piena
- 1 ola
- 1 tējkarote sodas (izšķīdināta etiķī)
- 3 - 3 1/2 glāzes miltu
Krēmam:
- 800 ml piena
- 1 ola
- 1 glāze cukura
- 200 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
- 4 ēdamkarotes miltu
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Biskvīts: Iebiezināto pienu, olas, sodu un miltus sajauc viendabīgā masā. Sadala 8 vienādās daļās.
- Katru daļu izrullē diezgan plānā kārtā.
- Katru kārtu cep uz pannas bez taukvielām no abām pusēm.
- Katram biskvītam nolīdzināt malas un sadrupināt tās (noderēs dekorēšanai).
- Krēms: Nelielā katliņā ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru, tad pievieno miltus, nedaudz piena un vaniļas cukura.
- Nepārtraukti maisot, pievieno atlikušo piena daudzumu un visu karsē līdz masa sabiezē. Tad atdzesē to.
- Kad krēms atdzisis, tad pieveno sviestu un visu saputo ar elektrisko putotāju viendabīgā masā.
- Krēmu klāj sarp biskvītiem un kūkas virsmu. Dekorē ar iepriekš sagatavotajām drupačām vai pēc pašu gaumes.
- Ievieto ledusskapī uz visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!