Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 glāzes miltu
- 320 ml ūdens
- 2 ēdamkarotes degvīna
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1/2 tējkarotes sāls
Gaļas pildījumam:
- 700 g jauktas maltās gaļas
- 350 g loku
- 1/3 glāzes kefīra
- sāls
- pipari
- zaļumi vai ķiploki pēc garšas
Siera pildījumam:
- rīvēts siers
- dilles, pētersīļi
- tomāti
Pagatavošana
- Uzvāra sālsūdeni un eļļu.
- Šajā ūdenī uzvāra 1/2 glāzes miltu, maisa, lai neveidotos kunkuļi, atdzesē.
- Pievieno olu, degvīnu, samaisa, pakāpeniski pievieno miltus, samīca mīklu.
- Mīklu noliek malā uz 1 stundu.
- Mīklu sadala galda tenisa bumbiņu lielumā, izrullē 1 mm biezumā.
- Gaļas pildījuma sastāvdaļas samaisa, pievieno sakapātus lokus, (zaļumus un ķiplokus pēc vēlēšanās), vēlreiz samaisa.
- Siera pildījuma sastāvdaļas samaisa, tomātus atsevišķi sagriež plānās šķēlēs.
- Gaļas pildījumu liek plānā kārtā uz vienas mīklas puses, otru pusi pārloka un malas aizspiež.
- Siera pildījumu liek plānā kārtā uz vienas mīklas puses, katrā čeburekā liek vienu tomāta šķēli, pārloka otru pusi un malas aizspiež,
- Čeburekus cep katlā vai pannā, sakarsētā eļļā, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!