Čebureku recepte ar siera vai gaļas pildījumu

Čebureku recepte ar siera vai gaļas pildījumu Foto: Čebureku recepte ar siera vai gaļas pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 4 glāzes miltu
  • 320 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes degvīna
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1/2 tējkarotes sāls

Gaļas pildījumam:

  • 700 g jauktas maltās gaļas
  • 350 g loku
  • 1/3 glāzes kefīra
  • sāls
  • pipari
  • zaļumi vai ķiploki pēc garšas

Siera pildījumam:

  • rīvēts siers
  • dilles, pētersīļi
  • tomāti

Pagatavošana

  1. Uzvāra sālsūdeni un eļļu.
  2. Šajā ūdenī uzvāra 1/2 glāzes miltu, maisa, lai neveidotos kunkuļi, atdzesē.
  3. Pievieno olu, degvīnu, samaisa, pakāpeniski pievieno miltus, samīca mīklu.
  4. Mīklu noliek malā uz 1 stundu.
  5. Mīklu sadala galda tenisa bumbiņu lielumā, izrullē 1 mm biezumā.
  6. Gaļas pildījuma sastāvdaļas samaisa, pievieno sakapātus lokus, (zaļumus un ķiplokus pēc vēlēšanās), vēlreiz samaisa. 
  7. Siera pildījuma sastāvdaļas samaisa, tomātus atsevišķi sagriež plānās šķēlēs.
  8. Gaļas pildījumu liek plānā kārtā uz vienas mīklas puses, otru pusi pārloka un malas aizspiež.
  9. Siera pildījumu liek plānā kārtā uz vienas mīklas puses, katrā čeburekā liek vienu tomāta šķēli, pārloka otru pusi un malas aizspiež, 
  10. Čeburekus cep katlā vai pannā, sakarsētā eļļā, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes