Čebureki ar kartupeļiem un sieru

Čebureki ar kartupeļiem un sieru Foto: Čebureki ar kartupeļiem un sieru

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 300 g kefīra
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 100 g izkausēta sviesta
  • 2 olas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 800-900 g miltu

Pildījumam:

  • 1 kg kartupeļu
  • gabaliņš sviesta
  • 100-150 g cieta siera
  • saišķītis diļļu
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - visas mīklas sastāvdaļas, izņemot miltus, samaisa, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, kārtīgi samaisa.
  2. Mīklai uzklāj drānu un atstāj uz 30 minūtēm.
  3. Gatavo pildījumu - kartupeļus nomizo, izvāra, nolej ūdeni, nosusina, sastampā.
  4. Karstos kartupeļos iekaisa smalki sarīvētu sieru, sakapātas dilles, sāli, piparus, pievieno gabaliņu sviesta, samaisa.
  5. Mīklu sadala mandarīna lieluma gabaliņos.
  6. Tāpat sadala arī pildījumu.
  7. Vienādā daudzumā ir gan mīkla, gan pildījums.
  8. Katru mīkla gabalu saplacina 10-15 cm lielā plācenī.
  9. Uz plāceņa malas liek pildījumu, pārloka, saspiež ar pirkstiem un pārvelk maliņu ar dakšiņu.
  10. Cep sakarsētā pannā, karstā augu eļļā, no abām pusēm.
  11. Gatavus čeburekus liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes