Sastāvdaļas
Mīklai:
● 8 glāzes miltu
● 3 glāzes ūdens
● 2 tējkarotes sāls
● 2 tējkarotes cukura
● 150 ml augu eļļas
● 1 ēdamkarote degvīna
Pildījumam:
● liellopa vai jēra gaļa
Pagatavošana
- Miltus izsijā lielā bļodā.
- Ūdenī izšķīdina sāli un cukuru.
- Miltos izveido iedobi, lej tur ūdens maisījumu, degvīnu, augu eļļu.
- Samīca mīklu, ietin to pārtikas plēvē un atstāj istabas temperatūrā uz 1 stundu.
- Gatavu mīklu izrullē 3 mm biezumā, ar apaļu šķīvi izspiež 15-20 cm diametrā lielus apļus.
- Vienā malā liek gaļas pildījumu, mīklu pārloka, malas kārtīgi aizspiež, lai cepoties tās neatveras.
- Sagatavotos čeburekus cep lielā eļļas daudzumā.