Sastāvdaļas
- burkāni
- konservēti zaļie zirnīši
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- olīveļļa
- vistas buljons
- vistas maltā gaļa
- malti čili pipari
- malts muskatrieksts
Pagatavošana
- Burkānus sagriež 5-8 mm plānās šķēlītēs.
- Ķiploka daiviņas un sīpolu sakapā.
- Katlā lej olīveļļu, sakarsē, cep pusi sīpolu un ķiploku - kamēr tie apbrūnē.
- Kad tie ir apcepušies, lej virsū vistas buljonu, pievieno burkānus.
- Gatavo frikadeles - atlikušos sakapātos ķiplokus, sīpolus samaisa ar čili pipariem, muskatriekstu, malto vistas gaļu.
- Ar mitrām rokām veido 1 cm diametrā lielas bumbiņas.
- Kad buljons ir sācis vārīties, uguni samazina, liek katlā frikadeles.
- Visu vāra, ik pa brīdim nosmeļ putas, ar nazi vai dakšiņu, pārbauda burkānu gatavību.
- Tiklīdz burkāni ir pietiekoši mīksti, pievieno zaļos zirnīšus.
- Pavāra 2 minūtes, izslēdz uguni.
- Katlam uzliek vāku, atstāj zupu nostāvēties 20 minūtes.
- Pasniedz ar svaigu baltmaizi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!