Caurspīdīgā vistas gaļas frikadeļu zupa

Caurspīdīgā vistas gaļas frikadeļu zupa Foto: Caurspīdīgā vistas gaļas frikadeļu zupa

Sastāvdaļas

  • burkāni
  • konservēti zaļie zirnīši
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • olīveļļa
  • vistas buljons
  • vistas maltā gaļa
  • malti čili pipari
  • malts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Burkānus sagriež 5-8 mm plānās šķēlītēs.
  2. Ķiploka daiviņas un sīpolu sakapā.
  3. Katlā lej olīveļļu, sakarsē, cep pusi sīpolu un ķiploku - kamēr tie apbrūnē. 
  4. Kad tie ir apcepušies, lej virsū vistas buljonu, pievieno burkānus.
  5. Gatavo frikadeles - atlikušos sakapātos ķiplokus, sīpolus samaisa ar čili pipariem, muskatriekstu, malto vistas gaļu.
  6. Ar mitrām rokām veido 1 cm diametrā lielas bumbiņas.
  7. Kad buljons ir sācis vārīties, uguni samazina, liek katlā frikadeles.
  8. Visu vāra, ik pa brīdim nosmeļ putas, ar nazi vai dakšiņu, pārbauda burkānu gatavību. 
  9. Tiklīdz burkāni ir pietiekoši mīksti, pievieno zaļos zirnīšus.
  10. Pavāra 2 minūtes, izslēdz uguni.
  11. Katlam uzliek vāku, atstāj zupu nostāvēties 20 minūtes.
  12. Pasniedz ar svaigu baltmaizi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes