Sastāvdaļas
- 1 iepakojums PF "Ķekava" cāļa gaļas filejas medaljonu
- 60 g rīvmaizes
- 1 ola
Mērcei ar zaļumiem:
- 100 g krējuma
- dilles
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls
Sinepju mērcei:
- 100 g krējuma
- 1 ēdamkarote graudaino sinepju
- sāls, cukurs
Pagatavošana
- Vienā traukā ar dakšu uzputo olu, otrā traukā ieber rīvmaizi. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Medaljonus vispirms mērcē sakultajā olā, tad rīvmaizē un kārto uz sagatavotās pannas. Cep cepeškrāsnī 20–25 minūtes.
- Kamēr cepas medaljoni, gatavo mērces. Zaļumu mērcei krējumu sajauc ar sasmalcinātām dillēm un ķiploka daiviņu, pievieno sāli pēc garšas. Sinepju mērcei krējumu sajauc ar sinepēm un pievieno sāli un cukuru pēc garšas.
- Nagetus pasniedz ar mērcēm.
Recepte no grāmatas „Cāļa gaļas ēdieni”, izdevniecība whitebook.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!