Sastāvdaļas
- 220 g sarkano kidney pupiņu no kārbas
- 340 g kukurūzas no kārbas
- 1 sarkana paprika
- 1 zaļa paprika
- 2 sarkanās vai zaļās čili paprikas
- 2 ķiploku daiviņas
- 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 1 ēdamkarote svaiga oregano vai 1 tējkarote kaltēta kumina
- sāls
- melnie pipari
- 150 ml dārzeņu sulas
- 8 kviešu tortiljas
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
Pagatavošana
- Nolej pupiņām un kukurūzai visu šķidrumu.
- Sarkano un zaļo papriku gareniski pārgriez uz pusēm un ar mazu nazīti izgriez sēklas un baltās plēvītes.
- Smalki sakapā mīkstumu. Izņem sēklas un sagriez čili piparu, saspied ķiplokus.
- Lielā pannā uzkarsē eļļu un apmēram kādas 5 minūtes cep papriku,ķiplokus un čili, kamēr kļūst mīksti. Iemaisi kukurūzu un pupiņas.
- Sakapā oregano un pievieno kopā ar kumīnu pārējām sastāvdaļām.
- Pievieno sāli un piparus, pēc ta uz mazas uguns, bieži maisot, vāri 5 minūtes.
- Pievieno dārzeņu sulu un turpini vēl 5 minūtes uz mazas uguns itin visu vārīt.
- Uzsildi tortiljas: minūti tas no abām pusēm, sausā pannā apcep, kamēr kļūst ļoti karstas.
- Uzsildīto tortilju vidu ieliec dārzeņu pildījumu un satin tortiljas trubiņā.
- Pasniedz gadā gatavo ēdienu ar skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!