Burrito ar kukurūzu un pupiņām

Burrito ar kukurūzu un pupiņām Foto: Burrito ar kukurūzu un pupiņām

Sastāvdaļas

  • 220 g sarkano kidney pupiņu no kārbas
  • 340 g kukurūzas no kārbas
  • 1 sarkana paprika
  • 1 zaļa paprika
  • 2 sarkanās vai zaļās čili paprikas
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 1 ēdamkarote svaiga oregano vai 1 tējkarote kaltēta kumina
  • sāls
  • melnie pipari
  • 150 ml dārzeņu sulas
  • 8 kviešu tortiljas
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Nolej pupiņām un kukurūzai visu šķidrumu.
  2. Sarkano un zaļo papriku gareniski pārgriez uz pusēm un ar mazu nazīti izgriez sēklas un baltās plēvītes.
  3. Smalki sakapā mīkstumu. Izņem sēklas un sagriez čili piparu, saspied ķiplokus.
  4. Lielā pannā uzkarsē eļļu un apmēram kādas 5 minūtes cep papriku,ķiplokus un čili, kamēr kļūst mīksti. Iemaisi kukurūzu un pupiņas.
  5. Sakapā oregano un pievieno kopā ar kumīnu pārējām sastāvdaļām.
  6. Pievieno sāli un piparus, pēc ta uz mazas uguns, bieži maisot, vāri 5 minūtes.
  7. Pievieno dārzeņu sulu un turpini vēl 5 minūtes uz mazas uguns itin visu vārīt.
  8. Uzsildi tortiljas: minūti tas no abām pusēm, sausā pannā apcep, kamēr kļūst ļoti karstas.
  9. Uzsildīto tortilju vidu ieliec dārzeņu pildījumu un satin tortiljas trubiņā.
  10. Pasniedz gadā gatavo ēdienu ar skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes