Sastāvdaļas
- 400 g burkānu
- 2 kartupeļi
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 l dārzeņu buljona
- 1 - 2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
- pētersīļi
- 4 kūpināta laša filejas šķēlītes
- 100 saldā krējuma
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Burkānus un kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
- Sīpolu sakapā, visu cep sviesta.
- Pārlej ar buljonu.
- Visu uzvāra un turpina lēni vārīt vēl 15 - 20 minūtes.
- Sausā pannā apgrauzdē mandeļu skaidiņa.
- Pētersīļus sakapā.
- Laša šķēlītes satin.
- Saldo krējumu mazliet saputo.
- Dārzeņu zupu sablenderē, tajā iemaisa 1/2 krējuma un pētersīļus.
- Gatavu zupu lej traukos, katrā liek pa karotei krējuma un laša rullīti.
- Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!