Sastāvdaļas
- 1,5 kg burkānu
- 0,8 kg apelsīnu mizu
- 1,2 kg cukura
- šokolāde
Pagatavošana
- Apelsīnu nomērcētas mizas un novārītus burkānus izmaļ gaļas maļamajā mašīnā.
- Masai pievieno cukuru un vāra 1-1,5 stundas, kamēr masa sabiezē un viegli atdalās no katla sienām.
- No atdzisušas masas veido trifeles – lodītes 2-3 cm diametrā.
- Tad tās iegremdē šokolādes masā.
- Šokolādes masas gatavošana:
- šokolādes tāfeli sarīvē uz parastās rīves, liek bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti salda krējuma (var arī bez) un izkausē vienmērīgā masā.
- Šokolādes vietā var lietot kakao pulveri: 2 tējkarotes kakao pulvera samaisa ar 4 tējkarotēm cukura un ēdamkaroti piena vai salda krējuma un vāra 2 – 3 minūtes, līdz iegūst vienmērīgu masu.
- Tad ar putu karoti trifeles izņem un ļauj liekai šokolādes masai notecēt.
- Trifeles apžāvē uz sieta un uzglabā papes kastē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!