Burkānu un ābolu salāti

Burkānu un ābolu salāti Foto: Burkānu un ābolu salāti

Sastāvdaļas

  • 500 g burkānu
  • 500 g ābolu
  • 30 g mārrutka

Pārlējumam:

  • 1 ēdamkarote sāls
  • 2-3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Sulīgus burkānus rūpīgi nomazgā, notīra, noskalo un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves skaidiņās.
  2. Labāk ņemt skābus ābolus, vislabāk Antonovkas šķirnes, tos nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves.
  3. Mārrutku sakni nomazgā, notīra un sarīvē uz smalkās rīves.
  4. Visus trīs komponentus samaisa kopā un ar ēdamkaroti sapilda izkarsētā burkā.
  5. Sagatavo pārlējumu: uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra.
  6. Sagatavotas burkas pārlej ar verdošu sāls un cukura ūdeni tā, lai šķidrums pārsegtu salātus.
  7. Burkai uzliek novārītu metāla vai nomazgātu plastmasas vāciņu, burkas liek katlā siltā ūdenī, pasterizē 80-85 °C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10-15 minūtes, litra burkas – 15-20 minūtes.
  8. Pēc pasterizēšanas burkas ar stangām izceļ no ūdens, aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju un patur pusstundu.
  9. Burkām, kurām ir plastmasas vāciņi, ar plaukstu uzspiež vāciņu tā, lai rieviņas ieiet burkas malās.
  10. Ļauj burkām atdzist.
  11. Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu, tiem pieliek krējumu un zaļumus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes