Sastāvdaļas
- 500 g burkānu
- 500 g ābolu
- 30 g mārrutka
Pārlējumam:
- 1 ēdamkarote sāls
- 2-3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Sulīgus burkānus rūpīgi nomazgā, notīra, noskalo un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves skaidiņās.
- Labāk ņemt skābus ābolus, vislabāk Antonovkas šķirnes, tos nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves.
- Mārrutku sakni nomazgā, notīra un sarīvē uz smalkās rīves.
- Visus trīs komponentus samaisa kopā un ar ēdamkaroti sapilda izkarsētā burkā.
- Sagatavo pārlējumu: uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra.
- Sagatavotas burkas pārlej ar verdošu sāls un cukura ūdeni tā, lai šķidrums pārsegtu salātus.
- Burkai uzliek novārītu metāla vai nomazgātu plastmasas vāciņu, burkas liek katlā siltā ūdenī, pasterizē 80-85 °C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10-15 minūtes, litra burkas – 15-20 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas ar stangām izceļ no ūdens, aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju un patur pusstundu.
- Burkām, kurām ir plastmasas vāciņi, ar plaukstu uzspiež vāciņu tā, lai rieviņas ieiet burkas malās.
- Ļauj burkām atdzist.
- Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu, tiem pieliek krējumu un zaļumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!