Sastāvdaļas
Biskvītam
- 3 lielas olas
- 1,5 glāzes cukura
- 1/2 glāzes brūnā cukura
- 1,5 glāzes augu eļļas
- 5 lieli burkāni (450 g)
- 1,5 glāzes miltu
- 1,25 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes malta kanēļa
- 1/2 tējkarotes muskatrieksta
- šķipsniņa maltu krustnagliņu
Krēmam:
- 450 g krēmsiera
- 1/2 glāzes pūdercukura
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 60 g skāba krējuma
- sasmalcināti valrieksti rotāšanai
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- 2 tortes formas izklāj ar cepamo papīru. Iesmērē ar sviestu.
- Traukā saputo olas ar cukuru, kamēr cukurs ir izkusis. Pamazām pielej eļļu, pēc tam pievieno burkānus un samaisa.
- Sajauc miltus. cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli, muskatriekstu un krustnagliņas. Pamazām pievieno olu masai.
- Mīklu sadala 2 daļās, lej tortes formās un cep biskvītus 25 - 30 minūtes līdz zeltaini brūnai nokrāsai.
- Atdzesē. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru, sāli, krējumu un vaniļu. Puto 5 minūtes.
- Katru biskvītu pārsmērē ar krēmu, arī tortes sānus. Rotā ar valriekstiem. Liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!