Burkānu plācenīši ar riekstiem

Burkānu plācenīši ar riekstiem Foto: Burkānu plācenīši ar riekstiem

Sastāvdaļas

  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 ēdamkarotes sodas
  • 1/2 ēdamkarotes sāls
  • 1/2 ēdamkarotes malta kanēļa
  • 1/2 ēdamkarotes malta muskatrieksta
  • 1/8 tējkarotes malta ingvera
  • 2 ēdamkarotes drupinātu valriekstu
  • 2 ēdamkarotes rozīņu
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 glāze rūgušpiena
  • 1 tējkarotes vanilīna
  • 2 glāzes rīvētu burkānu
  • 3 ēdamkarotes sviesta

Mērcei:

  • 110 g krēmveida siera (klasiskā)
  • 1/4 glāzes pūdercukura
  • 2-3 ēdamkarotes piena
  • 1/2 tējkarotes vanilīna
  • šķipsniņa malta kanēļa

Pagatavošana

  1. Sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, maltu kanēli, maltu muskatriekstu, maltu ingveru, riekstus un rozīnes.
  2. Atsevišķā bļodā sakuļ olu ar cukuru, rūgušpienu un vanilīnu.
  3. Olas maisījumam pievieno rīvētus burkānus - samaisa.
  4. Olu - burkānu maisījumam pievieno miltu maisījumu - samaisa mīklu.
  5. Pannā izkausē sviestu, cep plācenīšus no abām pusēm, kamēr parādās zeltīta garoziņa.
  6. Gatavo mērci - krēmveida sieru sakuļ gaisīgā masā.
  7. Pievieno pūdercukuru, pienu, vanilīnu un maltu kanēli.
  8. Visu sakuļ ar mikserpulti un pasniedz kopā ar burkānu plācenīšiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes