Sastāvdaļas
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 ēdamkarotes sodas
- 1/2 ēdamkarotes sāls
- 1/2 ēdamkarotes malta kanēļa
- 1/2 ēdamkarotes malta muskatrieksta
- 1/8 tējkarotes malta ingvera
- 2 ēdamkarotes drupinātu valriekstu
- 2 ēdamkarotes rozīņu
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 1 glāze rūgušpiena
- 1 tējkarotes vanilīna
- 2 glāzes rīvētu burkānu
- 3 ēdamkarotes sviesta
Mērcei:
- 110 g krēmveida siera (klasiskā)
- 1/4 glāzes pūdercukura
- 2-3 ēdamkarotes piena
- 1/2 tējkarotes vanilīna
- šķipsniņa malta kanēļa
Pagatavošana
- Sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, maltu kanēli, maltu muskatriekstu, maltu ingveru, riekstus un rozīnes.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olu ar cukuru, rūgušpienu un vanilīnu.
- Olas maisījumam pievieno rīvētus burkānus - samaisa.
- Olu - burkānu maisījumam pievieno miltu maisījumu - samaisa mīklu.
- Pannā izkausē sviestu, cep plācenīšus no abām pusēm, kamēr parādās zeltīta garoziņa.
- Gatavo mērci - krēmveida sieru sakuļ gaisīgā masā.
- Pievieno pūdercukuru, pienu, vanilīnu un maltu kanēli.
- Visu sakuļ ar mikserpulti un pasniedz kopā ar burkānu plācenīšiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!