Burkānu kūka ar valriekstiem

Burkānu kūka ar valriekstiem Foto: Burkānu kūka ar valriekstiem

Sastāvdaļas

Kūkai:

  • 250 g miltu
  • 1/2 puse paciņas cepamā pulvera
  • 10 g kanēļa
  • 2 g muskatrieksta
  • 3 olas
  • 150 g brūnā cukura
  • 175 ml eļļas
  • 600 g sasmalcinātu burkānu
  • 100 g sasmalcinātu valriekstu

Krējuma krēmam:

  • 200 ml skābā krējuma (20%-30% tauku)
  • 75 g cukura

Pagatavošana

  1. Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli un muskatriekstu.
  2. Sakuļ olas ar brūno cukuru un eļļu, pievieno šo maisījumu miltiem un visu kārtīgi sajauc.
  3. Sarīvē burkānus, sasmalcina valriekstus un pievieno masai.
  4. Iegūto mīklu liek ieeļļotā veidnē un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā vienu stundu.
  5. Sagatavo krējuma krēmu: krējumu sakuļ ar cukuru.
  6. Atdzisušu burkānu kūku pārlej ar krējuma krēmu un rotā ar valriekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes