Sastāvdaļas
Kūkai:
- 250 g miltu
- 1/2 puse paciņas cepamā pulvera
- 10 g kanēļa
- 2 g muskatrieksta
- 3 olas
- 150 g brūnā cukura
- 175 ml eļļas
- 600 g sasmalcinātu burkānu
- 100 g sasmalcinātu valriekstu
Krējuma krēmam:
- 200 ml skābā krējuma (20%-30% tauku)
- 75 g cukura
Pagatavošana
- Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli un muskatriekstu.
- Sakuļ olas ar brūno cukuru un eļļu, pievieno šo maisījumu miltiem un visu kārtīgi sajauc.
- Sarīvē burkānus, sasmalcina valriekstus un pievieno masai.
- Iegūto mīklu liek ieeļļotā veidnē un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā vienu stundu.
- Sagatavo krējuma krēmu: krējumu sakuļ ar cukuru.
- Atdzisušu burkānu kūku pārlej ar krējuma krēmu un rotā ar valriekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!