Burkānu konservēšana

Burkānu konservēšana Foto: Burkānu konservēšana

Sastāvdaļas

  • 1 kg burkānu
  • 0,5 l ūdens
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cukura

Pagatavošana

  1. Burkānus labi nomazgā, notīra un blanšē 5 - 8 minūtes.
  2. Tad burkānus sagriež stienīšos vai gabaliņos, sakārto dezinficētā burkā un pārlej ar to pašu blanšējamo sālsūdeni.
  3. Mazus burkānus var konservēt veselus, nesagrieztus.
  4. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, to pievalcē un sterilizē divas reizes.
  5. Pirmo reizi 0,5 litra burkas - 30 minūtes un litra burkas - 40 minūtes.
  6. Pēc 18 - 24 stundām sterilizēšanu atkārto.
  7. Pēc otras sterilizēšanas burkas aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes