Burkānu biezeņzupa

Sastāvdaļas

  • 400 g burkānu
  • 50 g rīsu
  • 15 g sviesta
  • 250 ml piena
  • 1/2 tējkarotes cukura
  • 450 ml ūdens
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Burkānus notīra, nomazgā  sagriež gabaliņos.
  2. Burkānus izvāra nelielā ūdens daudzumā 25-35 ml, pievieno cukuru, sāli un sviestu.
  3. Sautē 5-10 minūtes, rīsus nomazgā, liek klāt sautēties, pielej ūdeni 400-450 ml un uz lēnas uguns sautē 40-50 minūtes līdz viss mīksts.
  4. Gatavo biezeni  liek blenderī, biezeni pārlej katliņa  nedaudz pielej karstu pienu.
  5. Pasniedzot pieliek sviestu rīsus un grauzdiņus.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes