Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 lieli burkāni
- 3 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 3 olas
- šķipsniņa sāls
- 30 g sviesta
- 90 g granulēta cukura
Pildījumam:
- 200 g liesa biezpiena
- 1/2 glāzes saldā krējuma 10% tauku
- 7 tējkarotes cukura
- 1/2 citrona miziņas
Mērcei:
- sula no 1 apelsīna
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 3 tējkarotes cukura
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - smalki sarīvētus burkānus sautē sviestā 15 minūtes.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, kartupeļu cieti, samaisa.
- Atsevišķi sakuļ olu baltumus ar šķipsniņu sāls, stingrās putās.
- Olu dzeltenumu maisījumam pievieno burkānus, uzmanīgi iecilā olu baltumus.
- Cepamo papīru ieziež ar augu eļļu, ieklāj veidnē, liek mīklu, izlīdzina, cep vidējā krāsns temperatūrā, 15 minūtes.
- Kad biskvīts izcepies, tam uzklāj dvieli, atdzesē 15 minūtes un noņem no cepamā papīra.
- Gatavo pildījumu - biezpienu sakuļ ar saldo krējumu, pievieno rīvētu citrona miziņu, cukuru - vēlreiz sakuļ.
- Gatavo mērci - kartupeļu cieti izšķīdina aukstā apelsīna sulā, pievieno cukuru, lej katlā, vāra uz lēnas uguns, kamēr sabiezē.
- Biskvītam vienmērīgi uzklāj pusi mērces, liek pildījumu un satin ruletē.
- Ruletei uzklāj atlikušo pusi mērces.
- Ruleti liek ledusskapī uz pāris stundām, lai sastingst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!