Sastāvdaļas
Mīklai:
- 6 olas
- 150 g cukura
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarote kanēļa
- 1/2 citrons
- 150 g miltus
- 30 g kakao pulvera
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 500 g gatavu bumbieru
- šķipsniņa kanēļa
- šķipsniņa ingvera
- 1 citrons
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 400 ml bumbieru sulas
- 2 paciņas želatīna (augļu glazūrai)
Šokolādes krēmam:
- 250 ml piena
- 60 tumšās šokolādes
- 2 olu dzeltenumi
- 25 g cukura
- 30 g cietes
- 125 g mīkstināta sviesta
- 50 g pūdercukura
- 1 bumbieris
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ieklāj cepamo papīru kūkas formā, nedaudz ietauko to.
- Biskvīts: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un olu baltumus ar elektrisko putotāju sakuļ.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar sāli, kanēli, cukuru un rīvētu citrona miziņu.
- Sajauc miltus ar cepamo pulveri un kakao.
- Olu dzeltenumu masā iecilā 1/2 no olu baltumu masas, pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Tad iecilā atlikušo olu baltumu masu un mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā.
- Liek cepties 30 - 40 minūtes līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Pildījums: Bumbieris nomizo, izgriež serdes un sadala 4 daļās, savukārt, katru ceturtdaļu sagriež plānās šķēlītēs.
- Apkaisa šķēlītes ar kanēli, ingveru, citrona miziņām, vaniļas cukuru un cukuru.
- Pārlej želatīnu ar bumbieru sulu un atstāj uzbriest un tad izkausē.
- Pārlej to pār bumbieru šķēlītēm, rūpīgi samaisa un atstāj atdzesēties.
- Izkārto bumbieru šķēlītes pār pamata biskvīta kārtu un klāj pāri nākamo biskvītu, tad ievieto kūku ledusskapī.
- Krēms: Uzkarsē 2/3 no piena un sajauc ar šokolādes gabaliņiem, maisa līdz šokolāde pilnībā izkususi.
- Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, cieti un atlikušo piena daudzumu, iemaisa šokolādes masā.
- Iegūto masu karsē līdz tā sabiezē, nepārtraukti maisot.
- Iegūto olu krēmu atdzesē.
- Tikmēr ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu ar pūdercukuru un pakāpeniski iemaisa olu krēma masā.
- Atdzesēto torti izņem no formas un tās virsmu un malas noziest ar šokolādes krēmu.
- Torti dekorē ar bumbiera šķēlītēm un, ja vēlaties, atlikušo krēmu iepildiet konditorejas maisā un ar zvaigžņveida uzgali rotājiet torti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!