Bumbieru pīrāgs

Bumbieru pīrāgs Foto: Bumbieru pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 3-4 bumbieri ar blīvu mīkstumu
  • 300 g trekna skābā krējuma
  • 3 olas
  • 1/2-1 tējkarote mandeļu ekstrakta
  • 180 g cukura
  • 20 g vaniļas cukura
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1/3 glāzes rīsu vai mandeļu miltu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sodas
  • 1/2 citrona sulas
Pasniegšanai:
  • pūdercukurs, ogas, saldējums

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
  2. Bumbierus nomizo, izgriež sēklas, sagriež šķēlītēs, aprasina ar citronu sulu.
  3. Olas sakuļ ar cukuru, izmantojot mikseri, gaisīgās putās, kuļ 2 minūtes.
  4. Pakāpeniski, turpinot kult, pievieno skābo krējumu, pievieno mandeļu ekstraktu.
  5. Miltus izsijā, kopā ar cepamo pulveri un sodu, maisa ar koka lāpstiņu, mīklai jābūt bez kunkuļiem, tievā lentē tekot no lāpstiņas.
  6. Ja ir kunkuļi, mīklu sakuļ ar mikseri, nelielā ātrumā.
  7. Veidni ietauko, pārkaisa ar mannā.
  8. Liek bumbieru kārtu veidnē, uzlej mazliet mīklas, liek pārējos bumbierus, pārlej atlikušo mīklu.
  9. Cep 1 stundu, kamēr virsma kļūst zeltaini-brūna.
  10. Vidū pārbauda gatavību, ja koka iesmiņš sauss - gatavs.
  11. Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad izņem un rotā pēc saviem ieskatiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes