Sastāvdaļas
- 3-4 bumbieri
- 1-2 ēdamkarotes citrona sulas
- 180 g mandeļu
- 6,5 ēdamkarotes miltu
- 10 ēdamkarotes cukura
- 245 g sviesta (125 g auksts, 120 g istabas temperatūrā)
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes ruma
Pagatavošana
- Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, serdi izņem, uzlej citrona sulu.
- Uzber 4 ēdamkarotes cukura, uzlej 300 ml ūdens, vāra 10 minūtes.
- Jāskatās, lai bumbieri būtu mīksti, bet ne izjukuši.
- Kad uzvārījušies - atdzesē sīrupā.
- Mandeles sīki sadrupina.
- 2 ēdamkarotes sadrupināto mandeļu samaisa ar 6 ēdamkarotēm miltu, 2 ēdamkarotēm cukura,125 g auksta sviesta - visu samaisa drumstalās.
- Pievieno 1 olu, samīca mīkstu mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo mandeļu krēmu - 120 g istabas temperatūras sviesta, sakuļ ar 4 ēdamkarotēm cukura, pakāpeniski pievieno 2 olas, sakuļ.
- Pievieno atlikušās mandeles, 1/2 ēdamkarotes miltu, rumu - samaisa.
- Mīklu izrullē, liek veidnē, izlīdzina, izveido mīklas maliņas.
- Virsū lej krēmu, virsū izkārto bumbierus.
- Cep 200°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Bumbieru sīrupu vāra 30-40 minūtes, uz vidējas uguns, tad noziež gatavu pīrāgu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!