Bumbieru pīrāgs franču gaumē

Bumbieru pīrāgs franču gaumē Foto: Bumbieru pīrāgs franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 3-4 bumbieri
  • 1-2 ēdamkarotes citrona sulas 
  • 180 g mandeļu
  • 6,5 ēdamkarotes miltu 
  • 10 ēdamkarotes cukura
  • 245 g sviesta (125 g auksts, 120 g istabas temperatūrā)
  • 3 olas 
  • 2 ēdamkarotes ruma 

Pagatavošana

  1. Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, serdi izņem, uzlej citrona sulu.
  2. Uzber 4 ēdamkarotes cukura, uzlej 300 ml ūdens, vāra 10 minūtes.
  3. Jāskatās, lai bumbieri būtu mīksti, bet ne izjukuši.
  4. Kad uzvārījušies - atdzesē sīrupā.
  5. Mandeles sīki sadrupina.
  6. 2 ēdamkarotes sadrupināto mandeļu samaisa ar 6 ēdamkarotēm miltu, 2 ēdamkarotēm cukura,125 g auksta sviesta - visu samaisa drumstalās.  
  7. Pievieno 1 olu, samīca mīkstu mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  8. Gatavo mandeļu krēmu - 120 g istabas temperatūras sviesta, sakuļ ar 4 ēdamkarotēm cukura, pakāpeniski pievieno 2 olas, sakuļ. 
  9. Pievieno atlikušās mandeles, 1/2 ēdamkarotes miltu, rumu - samaisa.
  10. Mīklu izrullē, liek veidnē, izlīdzina, izveido mīklas maliņas.
  11. Virsū lej krēmu, virsū izkārto bumbierus.
  12. Cep 200°C temperatūrā, 40 minūtes.
  13. Bumbieru sīrupu vāra 30-40 minūtes, uz vidējas uguns, tad noziež gatavu pīrāgu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes