Buljons ar rīsu klimpām

Buljons ar rīsu klimpām Foto: Buljons ar rīsu klimpām

Sastāvdaļas

  • viena glāze rīsu
  • 200 g skābā krējuma
  • 3 olu dzeltenumi
  • 20 g putukrējuma
  • sāls

Pagatavošana

  1. Nomazgā glāzi rīsu un izvāra biezā biezputrā.
  2. Biezputrai pievieno skābu krējumu, izmaisa un atdzesē.
  3. Pēc tam, nepārtraukti maisot, pievieno pa vienam olu dzeltenumam, sāli pēc garšas un saputotu saldo krējumu.
  4. Kad masa kļūst bieza, no tās ar tējkaroti veido klimpas un liek verdošā buljonā.


Rīsu klimpas pasniedz ar buljonu zupas šķīvī vai bļodiņā. Buljonu var pasniegt arī tasītē, bet karstās rīsu klimpas - uz atsevišķa šķīvīša.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes