Sastāvdaļas
- 3,5 glāzes miltu
- 1 glāze piena
- 250 g sviesta
- 50 g rauga
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2 - 3 olas
Pildījumam:
- 600 - 700 g vārītas liellopu gaļas
- 2 sīpoli
- 1 ēdamkarote sviesta
- malti pipari
- buljons
- sāls
Pagatavošana
- Uzsilda pienā ieber sāli, cukuru, pievieno sadrupinātu raugu un maisa, līdz raugs izšķīsts, tad pieber izsijātus miltu, izmaisa un pievieno izkausētu sviestu.
- Mīklu samīca, novieto augstumā uz 1 - 2 stundām.
- Pēc tam mīklu saveļ veltnī, sadala 6 - 7 daļās.
- Katru daļu izveltnē aplī, un sagriež 12 trīsstūros.
- Katra trīsstūra platākajā malā liek pildījumu, trīsstūri saritina veltnītī, aizspiež galus.
- Pīrādziņus liek uz ieziestas plāts, pārziež ar sakultu olu, cep cepeškrāsnī stiprā siltumā.
Pildījumam: gaļu samaļ kopā ar sviestā apceptiem, sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno buljonu, sakarsē, pieber sāli, piparus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!