Bulciņas bavāriešu gaumē

Bulciņas bavāriešu gaumē Foto: Bulciņas bavāriešu gaumē

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 300 ml silta piena
  • 2 olas
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 paciņa sausā rauga
  • 500 g miltu

Pildījumam:

  • džems pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Samaisa mīklas sastāvdaļas, ļauj mīklai uzrūgt.
  2. Mīklu sadala 13-15 daļās, ar rokām izveido plāceni.
  3. Plācenim virsū liek 1 tējkaroti pildījuma, malas aizlipina, izveido bumbiņu.
  4. Veidni ietauko ar sviestu, blīvi liek bulciņas, arī bulciņas noziež ar sviestu.
  5. 150°C temperatūrā, sakarsētā krāsnī, cep 15 minūtes.
  6. Izņem veidni no krāsns, var uzliet saldo krējumu, uzbērt cukuru vai vanilīnu, turpina cept 15 minūtes, kamēr gatavs.
  7. Pasniedz ar vaniļas mērci, augļu sīrupu vai arī, pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes