Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 75 g sviesta
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 150 ml piena
- 1 tējkarote sodas
- 100 g piena šokolādes
- baltās šokolādes tāfelīte pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Izsijātus miltus ieber dziļā bļodā, pieber sāli, cukuru, cepamo pulveri, sodu - samaisa.
- Ņem aukstu sviestu, sagriež to mazos gabaliņos.
- Ar rokām samīca miltus un sviestu, pielej aukstu pienu, samīca mīklu.
- Mīklu izrullē, apmēram 5 mm biezumā, sagriež 12 gabalos.
- Uz katra gabala liek 2 piena šokolādes gabaliņus.
- Uzloka mīklas otru daļu virsū šokolādei, viegli aizspiež maliņas, liek uz ietaukotas plāts.
- Krāsni uzkarsē līdz 210 °C temperatūrai, cep 15-20 minūtes, jāskatās, lai nepiedeg!
- Karstām bulciņām, ja vēlas, pārlej izkausētu balto šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!