Bulciņas ar šķiņķi un Mocarellas sieru

Bulciņas ar šķiņķi un Mocarellas sieru Foto: Bulciņas ar šķiņķi un Mocarellas sieru

Sastāvdaļas

  • 8 g sausā rauga
  • 1/2 glāzes sasmalcināta šķiņķa
  • 6 glāzes ūdens
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 glāze silta piena
  • 1/2 glāzes sīki sagriezta Mocarellas siera
  • 3 glāzes miltu
  • 4 tējkarotes sodas
  • sviests, rupjā sāls

Pagatavošana

  1. Siltu pienu samaisa ar cukuru, kamēr cukurs ir izkusis.
  2. Pievieno raugu un 2,5 glāzes miltu, samīca mīklu, pietiekami mīkstu, bet ne lipīgu, ja nepieciešams pievieno vēl miltus.
  3. Mīklu atstāj rūgt uz 2 stundām. 
  4. Mīklu sadala 4 daļās, izrullē plānās plāksnēs.
  5. Liek pildījumu - Mocarellas sieru un šķiņķi.
  6. Mīklu satin ruletē, sagriež gabalos, atstāj rūgt uz 30 minūtēm.
  7. Uzvāra ūdeni ar sodu, bulciņas mērcē verdošā sodas ūdenī 20 sekundes.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  9. Cep 15 minūtes, tad bulciņas noziež ar sviestu un pārkaisa ar rupjo sāli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes