Sastāvdaļas
- 8 g sausā rauga
- 1/2 glāzes sasmalcināta šķiņķa
- 6 glāzes ūdens
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 1 glāze silta piena
- 1/2 glāzes sīki sagriezta Mocarellas siera
- 3 glāzes miltu
- 4 tējkarotes sodas
- sviests, rupjā sāls
Pagatavošana
- Siltu pienu samaisa ar cukuru, kamēr cukurs ir izkusis.
- Pievieno raugu un 2,5 glāzes miltu, samīca mīklu, pietiekami mīkstu, bet ne lipīgu, ja nepieciešams pievieno vēl miltus.
- Mīklu atstāj rūgt uz 2 stundām.
- Mīklu sadala 4 daļās, izrullē plānās plāksnēs.
- Liek pildījumu - Mocarellas sieru un šķiņķi.
- Mīklu satin ruletē, sagriež gabalos, atstāj rūgt uz 30 minūtēm.
- Uzvāra ūdeni ar sodu, bulciņas mērcē verdošā sodas ūdenī 20 sekundes.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Cep 15 minūtes, tad bulciņas noziež ar sviestu un pārkaisa ar rupjo sāli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!