Bulciņas ar siera pildījumu

Bulciņas ar siera pildījumu Foto: Bulciņas ar siera pildījumu

Sastāvdaļas

  • 1/4 glāzes silta ūdens
  • 2,5 tējkarotes rauga
  • 2 ēdamkarotes+1 tējkarote cukura
  • 4 glāzes miltu
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • 30 g sviesta
  • 1,5 glāzes+2 ēdamkarotes piena
  • 1 ola
Pildījumam:
  • 100 g krēmsiera
  • 50 g pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Raugu ar 1 tējkaroti cukura izšķīdina siltā ūdenī.
  2. Ar mikseri sakuļ sviestu, sāli, 2 ēdamkarotes cukura, pievieno 1,5 glāzes piena, olu un rauga maisījumu.
  3. Samaisa un pievieno miltus - samīca mīklu.
  4. Mīca mīklu ar rokām 5 minūtes, lai tā būtu elastīga un mīksta.
  5. Samīcīto mīklu liek, ar augu eļļu ieziestā bļodā, uzklāj tīru dvieli un atstāj uz 1 stundu rūgt.
  6. Gatavo pildījumu - krēmsieru sakuļ ar cukuru, vaniļas ekstraktu, liek ledusskapī uz 30 minūtēm. 
  7. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  8. Tiklīdz mīkla ir uzrūgusi, izveido no tās nelielas bumbiņas, mazliet lielākas par golfa bumbiņām.
  9. Ar rokām bumbiņas saplacina un vidū liek 1 tējkaroti pildījuma, uzmanīgi ar mīklu aizspiež.
  10. Katru bulciņu noziež ar pienu - 2 ēdamkarotes.
  11. Cep 20-25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes