Sastāvdaļas
- 1/4 glāzes silta ūdens
- 2,5 tējkarotes rauga
- 2 ēdamkarotes+1 tējkarote cukura
- 4 glāzes miltu
- 1,5 tējkarotes sāls
- 30 g sviesta
- 1,5 glāzes+2 ēdamkarotes piena
- 1 ola
Pildījumam:
- 100 g krēmsiera
- 50 g pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
- Raugu ar 1 tējkaroti cukura izšķīdina siltā ūdenī.
- Ar mikseri sakuļ sviestu, sāli, 2 ēdamkarotes cukura, pievieno 1,5 glāzes piena, olu un rauga maisījumu.
- Samaisa un pievieno miltus - samīca mīklu.
- Mīca mīklu ar rokām 5 minūtes, lai tā būtu elastīga un mīksta.
- Samīcīto mīklu liek, ar augu eļļu ieziestā bļodā, uzklāj tīru dvieli un atstāj uz 1 stundu rūgt.
- Gatavo pildījumu - krēmsieru sakuļ ar cukuru, vaniļas ekstraktu, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Tiklīdz mīkla ir uzrūgusi, izveido no tās nelielas bumbiņas, mazliet lielākas par golfa bumbiņām.
- Ar rokām bumbiņas saplacina un vidū liek 1 tējkaroti pildījuma, uzmanīgi ar mīklu aizspiež.
- Katru bulciņu noziež ar pienu - 2 ēdamkarotes.
- Cep 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!