Sastāvdaļas
Mīklai:
● 200 g margarīna
● 3 glāzes miltu
● 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
● 1 glāze kefīra
Pildījumam:
● 500 g biezpiena
● 1/2-1 glāze cukura
● 1 tējkarote vanilīna
● 1 olas baltums
Pārziešanai:
● 1 olas dzeltenums
Pagatavošana
- Aukstu margarīnu sakapā ar nazi.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno margarīnam, samaisa.
- Pielej kefīru - mīklu uzmanīgi savāc, bet nemīca.
- Mīklu sadala 3 daļās, liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Gatavo pildījumu - biezpienu samaisa ar cukuru un vanilīnu.
- Olas baltumu saputo stingrās putās, uzmanīgi iecilā biezpiena masā.
- Mīklu izrullē 3 mm biezos taisnstūrīšos.
- Virsū mīklai izlīdzina biezpiena masu, satin ruletē, sagriež gabalos.
- Gabaliņus liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.