Bulciņa „Biezpiena brīnums”

Bulciņa „Biezpiena brīnums” Foto: Bulciņa „Biezpiena brīnums”

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 200 g margarīna
 ● 3 glāzes miltu
 ● 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
 ● 1 glāze kefīra
Pildījumam:
 ● 500 g biezpiena
 ● 1/2-1 glāze cukura
 ● 1 tējkarote vanilīna
 ● 1 olas baltums
Pārziešanai:
 ● 1 olas dzeltenums

Pagatavošana

  1. Aukstu margarīnu sakapā ar nazi.
  2. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno margarīnam, samaisa.
  3. Pielej kefīru - mīklu uzmanīgi savāc, bet nemīca.
  4. Mīklu sadala 3 daļās, liek ledusskapī uz 1 stundu.
  5. Gatavo pildījumu - biezpienu samaisa ar cukuru un vanilīnu.
  6. Olas baltumu saputo stingrās putās, uzmanīgi iecilā biezpiena masā.
  7. Mīklu izrullē 3 mm biezos taisnstūrīšos.
  8. Virsū mīklai izlīdzina biezpiena masu, satin ruletē, sagriež gabalos.
  9. Gabaliņus liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes