Brūkleņu un ābolu džems

Brūkleņu un ābolu džems Foto: Brūkleņu un ābolu džems

Sastāvdaļas

● 1 kg brūkleņu
● 0,5 kg ābolu
● 0,2 kg bumbieru
● 0,4 - 0,8 kg cukura

Pagatavošana

    1. Brūkleņu ogas, izlasa, tīra un mērcē aukstā ūdenī 2 - 4 stundas, lai mazinātu rūgtumu.
    2. Tad ogas notecina uz sieta, liek katlā un maisot lēni vāra.
    3. Kad ogas ir nedaudz izjukušas, pievieno cukuru, pēc 10 minūtēm - bumbieru šķēles un pēc 5 minūtēm - ābolus.
    4. Vāra kamēr džems paliek biezs un augļi pusizjukuši.
    5. Karstu džemu pilda burkās un noslēdz ar vāciņiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes