Brūkleņu relišs

Brūkleņu relišs Foto: Brūkleņu relišs

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. divām 450 ml tilpuma burkām:

  • 250 g sarkano sīpolu
  • 750 g brūkleņu
  • 200 g brūnā cukura
  • 200 ml sarkanvīna etiķa
  • Kajennas pipari
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Sīpolus notīra un sīki sakapā.
  2. Brūklenes pārlasa, sietā noskalo un virtuves dvielī labi nosusina.
  3. Sīpolus un brūklenes ar cukuru, etiķi un krietnu šķipsnu Kajennas piparu un sāli uzkarsē.
  4. Relišu vāra apm. 45 minūtes vidējā karstumā, līdz tas iebiezē.
  5. Vēl karstu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
  6. Burkas tūlīt aizvāko.
  7. Brūkleņu vietā var ņemt arī sīki sagrieztus rabarberus, tikai tādā gadījumā nepieciešams 50 g vairāk cukura.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 mēneši.

Padoms:
Reliši labi garšo ar gaļu un zivīm. Pamēģiniet arī tā: apgrauzdējiet maizītes un apziediet tās ar plānu kārtiņu sviesta un reliša.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes