Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. divām 450 ml tilpuma burkām:
- 250 g sarkano sīpolu
- 750 g brūkleņu
- 200 g brūnā cukura
- 200 ml sarkanvīna etiķa
- Kajennas pipari
- 1 tējkarote sāls
Pagatavošana
- Sīpolus notīra un sīki sakapā.
- Brūklenes pārlasa, sietā noskalo un virtuves dvielī labi nosusina.
- Sīpolus un brūklenes ar cukuru, etiķi un krietnu šķipsnu Kajennas piparu un sāli uzkarsē.
- Relišu vāra apm. 45 minūtes vidējā karstumā, līdz tas iebiezē.
- Vēl karstu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
- Burkas tūlīt aizvāko.
- Brūkleņu vietā var ņemt arī sīki sagrieztus rabarberus, tikai tādā gadījumā nepieciešams 50 g vairāk cukura.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 mēneši.
Padoms:
Reliši labi garšo ar gaļu un zivīm. Pamēģiniet arī tā: apgrauzdējiet maizītes un apziediet tās ar plānu kārtiņu sviesta un reliša.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!