Sastāvdaļas
Ar šo devu par piepildīt divas litra burkas.
- 1,3 kg brūkleņu
- 0,7 kg ābolu
- 0,8 l ūdens
- 300 g medus
Pagatavošana
- Labas kvalitātes, izlasītas gatavas brūkleņu ogas 3-4 stundas mērcē aukstā ūdenī (lai mazinātu rūgtumu), tad uz sieta notecina lieko ūdeni un sakārto burkā kārtās ar blanšētām ābolu šķēlēm.
- Pēdējo liek brūkleņu ogu kārtu.
- Verdošā ūdenī izkausē medu un ar karsto medus ūdeni pārlej ogas tā, lai tās būtu pārsegtas.
- Medus vietā var lietot cukuru.
- Burkai uzliek plastmasas vāciņu un pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes un 3 litru burkas – 35 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas, kā parasti, burkas noslēdz un atdzesē (burkas nedrīkst gāzt otrādi!).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!