Sastāvdaļas
- 600 g brokoļu
- 1 liels, sagriezts sīpols
- 2-4 ķiploka daiviņas
- 4 glāzes dārzeņu buljona
- 1 sagriezts, vārīts kartupelis
- 1/4-1/2 glāzes Indijas riekstu
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- malti sarkanie pipari pēc garšas
- baltmaizes grauzdiņi
Pagatavošana
- Katlā lej dārzeņu buljonu, liek tajā brokoļus, sīpolu, ķiplokus, uzvāra, uzliek vāku un samazina uguni.
- Turpina vārīt tik ilgi, kamēr brokoļi ir mīksti - aptuveni 8 minūtes.
- Pusi brokoļu un buljona lej blendera traukā, pievieno pusi kartupeļu un Indijas riekstu - sakuļ viendabīgā masā.
- Masu lej citā katlā un, ar blenderi sakuļ atlikušos brokoļus, kartupeļus un Indijas riekstus.
- Katlam uzliek vāku, un zupu karsē uz lēnas uguns, 10 minūtes.
- Pievieno sali un piparus pēc garšas.
- Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!