Sastāvdaļas
- 800 g maltas liellopu gaļas
- 200 g majonēzes
- 2 lieli tomāti
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 10 olas
- augu eļļa cepšanai
- zaļumi, sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Liellopu gaļu 2-3 reizes samaļ, pievieno sāli, piparus un 1 olu.
- Gatavai maltās liellopu gaļas masai pievieno sāli, piparus un 1 olu.
- Visu kārtīgi samaisa un sadala 10-13 bumbiņās.
- Olas sakuļ ar putojamo slotiņu - visas 10 uzreiz neliek, sāk ar 7 un tad pievieno.
- Ņem 2 pārtikas plēves, uz vienu no tām liek daļu maltās gaļas masas, otru plēvi uzklāj virsū.
- Sablīvē plānu plāceni.
- Lēzenā šķīvī lej mazliet sakultās olas.
- Noņem virsējo plēvi un apgriež gaļas plāceni otrādi šķīvī ar olu.
- Noņem atlikušo plēvi un gatavo nākošo gaļas plāceni (gaļu mērcē olā tikai no vienas puses).
- Sakarsētā pannā lej mazliet augu eļļu, uzmanīgi liek gaļas plāceni ar olu.
- Cep no vienas puses, uz vidējas uguns.
- Apgriež ar olās neapmērcēto pusi uz leju, cep.
- Gatavu ēdienu liek šķīvī, ar olām uz leju.
- Uzklāj majonēzi, kas samaisīta ar sasmalcinātiem ķiplokiem, ja vēlas, pievieno kečupu, rīvētu sieru, tomātus - satin ruleti.
- Lai rulete netītos vaļā, to var apsiet ar loku, vai aiztaisīt ar koka iesmiņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!