Brizole recepte

Brizole recepte Foto: Brizole recepte

Sastāvdaļas

  • 800 g maltas liellopu gaļas
  • 200 g majonēzes
  • 2 lieli tomāti
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 10 olas
  • augu eļļa cepšanai
  • zaļumi, sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu 2-3 reizes samaļ, pievieno sāli, piparus un 1 olu.
  2. Gatavai maltās liellopu gaļas masai pievieno sāli, piparus un 1 olu.
  3. Visu kārtīgi samaisa un sadala 10-13 bumbiņās.
  4. Olas sakuļ ar putojamo slotiņu - visas 10 uzreiz neliek, sāk ar 7 un tad pievieno.
  5. Ņem 2 pārtikas plēves, uz vienu no tām liek daļu maltās gaļas masas, otru plēvi uzklāj virsū. 
  6. Sablīvē plānu plāceni.
  7. Lēzenā šķīvī lej mazliet sakultās olas.
  8. Noņem virsējo plēvi un apgriež gaļas plāceni otrādi šķīvī ar olu.
  9. Noņem atlikušo plēvi un gatavo nākošo gaļas plāceni (gaļu mērcē olā tikai no vienas puses).
  10. Sakarsētā pannā lej mazliet augu eļļu, uzmanīgi liek gaļas plāceni ar olu.
  11. Cep no vienas puses, uz vidējas uguns.
  12. Apgriež ar olās neapmērcēto pusi uz leju, cep.
  13. Gatavu ēdienu liek šķīvī, ar olām uz leju.
  14. Uzklāj majonēzi, kas samaisīta ar sasmalcinātiem ķiplokiem, ja vēlas, pievieno kečupu, rīvētu sieru, tomātus - satin ruleti.
  15. Lai rulete netītos vaļā, to var apsiet ar loku, vai aiztaisīt ar koka iesmiņu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes