Brīvdienu biezpiena kūka

Brīvdienu biezpiena kūka Foto: Brīvdienu biezpiena kūka

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 5 olas
  • 1/2 glāze cukura
  • 2/3 glāzes miltu
  • 1 citrona miziņas
  • šķipsniņa sāls
Krēmam:
  • 500 g vājpiena biezpiena
  • 1/2 glāze cukura
  • 10 g želatīna

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls.
  2. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, nepārtraucot putošanu.
  3. Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno cukuru un miltus.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Cep 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu un cukuru.
  7. Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi ūdens, uzbriedina, tad izkausē, nedaudz atdzesē un pievieno biezpiena masai.
  8. Visu rūpīgi saputo un pārklāj pār biskvītu.
  9. Visu ievieto ledusskapī uz pāris stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes