Sastāvdaļas
Mīklai:
- 500 g miltu
- 1/2 glāzes ūdens
- 1/2 glāzes piena
- 1 ola
- 4 ēdamkarotes izkausēta sviesta
- 1/2 paciņas sausā rauga
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
Pildījumam:
- 2-3 ēdamkarotes tomātu pastas vai kečupa
- 6 cīsiņi
- 1 liels sīpols
- 2 paprikas
- 2 tomāti
- 200 g cieta siera
- 2 kausētie sieriņi
- majonēze
- 1/2 pētersīļu saišķīša
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - sauso raugu samaisa ar miltiem, pielej siltu ūdeni un pienu, pievieno olu, kas sakulta ar cukuru un sāli.
- Mīklu ilgstoši maisa, nobeigumā pievieno izkausētu sviestu, izmaisa.
- Mīklai uzklāj dvieli, atstāj uzrūgt 20 minūtes.
- Sieru sarīvē, pārējās sastāvdaļas sīki sagriež, tomātus sagriež šķēlītēs.
- Mīklu plāni izrullē, liek ietaukotā veidnē, uzklāj tomātu pastu vai kečupu, uzkaisa sīpolu, cīsiņus, paprikas, kausētos sieriņus.
- Izveido majonezes restīti.
- Cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Tad veidni izņem, uz picas izkārto tomātu šķēlītes, uzkaisa sakapātus pētersīļus, rīvētu sieru, turpina cept 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!