Sastāvdaļas
- 500 svaigu vai saldētu brētliņu
- 300 ml tomātu sulas
- 1 liels sīpols
- 1 neliels burkāns
- augu eļļa
- sāls
- smaržīgo piparu graudiņi
- lauru lapa
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
- Brētliņām noņem galvas un izķidā.
- Pannā ar biezu apakšu lej 2 ēdamkarotes augu eļļas.
- Sīpolu nomizo, noskalo zem tekoša ūdens un sagriež sīkos gabaliņos.
- Sīpolu apcep pannā, sakarsētā eļļā.
- Burkānu nomizo un kārtīgi nomazgā, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sīpoliem.
- Zivis noskalo, nolej šķidrumu.
- Zivis pievieno dārzeņiem, uzber sāli, cukuru, pieliek lauru lapu, smaržīgos piparus.
- Pārlej visu ar tomātu sulu, kurai iepriekš pievienoti un izmaisīti milti, visu maisa ar putojamo slotiņu.
- Sulai pilnībā jāpārklāj zivis.
- Sautē uz mazas uguns, 30 minūtes, ja plānojat zivis uzglabāt ilgāk, pielej 1 ēdamkaroti etiķa, turpina sautēt vēl 5 minūtes.
- Pēc sautēšanas beigām, brētliņas liek burkās un aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!