Sastāvdaļas
- 125 g miltu
- 4 olas
- 150 g cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote citrona sulas
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 50 ml saldā krējuma
- 200 g šokolādes
Krēmam:
- 500 ml piena
- 2 olas
- 30 g cietes
- 100 g cukura
- nedaudz vaniļas
- 50 g sviesta
Pagatavošana
- Krēms: Vāra pienu ar vanilīnu.
- Olas, cukuru un cieti rūpīgi sajauc un nepārtraukti maisot tam pievieno karsto pienu.
- Iegūto masu ielej nelielā katliņā un turpina vārīt vidējā karstumā.
- Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra dažas minūtes, nepārtraukti maisot,
- Noņem katliņu no karstuma un iemaisa sviestu.
- Iegūto krēmu atdzesē un pārklāj ar pārtikas plēvi.
- Biskvītam: Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un 50 g cukura.
- Atsevišķā bļodā sajauc olu dzeltenumus, citronu sulu un augu eļļu.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus ar atlikušajiem 100 g cukura.
- Pakāpeniski olu dzeltenumu masā iemaisa saputoto olu baltumu masu.
- Tad, sadalot 3 pievienošanas reizēs, piejauc sausās sastāvdaļas, pēc katras pievienošanas rūpīgi samaisot.
- Iegūto mīklu ielej iepriekš nedaudz ietaukotā kūkas formā un cep 175°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos un sagriež horizontāli 2 - 3 daļās.
- Katru biskvītu pārziež ar krēmu.
- Šokolādes glazūra: Sajauc saldo krējumu ar izkausētu šokolādi un pārlej pār torti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!