Bostonas krēma šokolādes torte

Bostonas krēma šokolādes torte Foto: Bostonas krēma šokolādes torte

Sastāvdaļas

  • 125 g miltu
  • 4 olas
  • 150 g cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 50 ml saldā krējuma
  • 200 g šokolādes

Krēmam:

  • 500 ml piena
  • 2 olas
  • 30 g cietes
  • 100 g cukura
  • nedaudz vaniļas
  • 50 g sviesta 

Pagatavošana

  1. Krēms: Vāra pienu ar vanilīnu.
  2. Olas, cukuru un cieti rūpīgi sajauc un nepārtraukti maisot tam pievieno karsto pienu.
  3. Iegūto masu ielej nelielā katliņā un turpina vārīt vidējā karstumā.
  4. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra dažas minūtes, nepārtraukti maisot,
  5. Noņem katliņu no karstuma un iemaisa sviestu.
  6. Iegūto krēmu atdzesē un pārklāj ar pārtikas plēvi.
  7. Biskvītam: Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un 50 g cukura.
  8. Atsevišķā bļodā sajauc olu dzeltenumus, citronu sulu un augu eļļu.
  9. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus ar atlikušajiem 100 g cukura.
  10. Pakāpeniski olu dzeltenumu masā iemaisa saputoto olu baltumu masu.
  11. Tad, sadalot 3 pievienošanas reizēs, piejauc sausās sastāvdaļas, pēc katras pievienošanas rūpīgi samaisot.
  12. Iegūto mīklu ielej iepriekš nedaudz ietaukotā kūkas formā un cep 175°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
  13. Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos un sagriež horizontāli 2 - 3 daļās.
  14. Katru biskvītu pārziež ar krēmu.
  15. Šokolādes glazūra: Sajauc saldo krējumu ar izkausētu šokolādi un pārlej pār torti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes