Boloņas lazanja

Boloņas lazanja Foto: Boloņas lazanja

Sastāvdaļas

  • 1 liels sīpols
  • 1 liels burkāns
  • 4 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 kg maltās gaļas
  • lazanjas plāksnes
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 500 g Parmas siera

Bešamela mērcei:

  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 glāzes piena
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • malts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Sakapātu sīpolu apcep olīveļļā, aptuveni 5 minūtes, pievieno sarīvētu burkānu un turpina cept vēl 5 minūtes.
  2. Pievieno malto gaļu, samaisa, cep vēl 5 minūtes, pievieno tomātu pastu, samaisa.
  3. Gatavo Bešamela mērci - katlā izkausē sviestu, pielej pienu, samaisa, pievieno izsijātus miltus, maisot vāra 10 minūtes, kamēr masa sabiezē, pievieno muskatriekstu, samaisa.
  4. Ātri vārāmajā katlā, vai ietaukotā veidnē lej mazliet Bešamela mērces, tad liek lazanjas plāksnes, tās var likt krusteniski, vai salauzt un likt pa visu virsmu.
  5. Plāksnēm virsū atkal uzlej mazliet Bešamela mērces, liek maltās gaļas maisījumu, sarīvētu sieru, liek kārtās, virsējā kārta ir siers.
  6. Cep kamēr lazanja ir gatava.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes