Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 260 g cepumu
- 100 g sviesta
- 3 ēdamkarotes cukura
Pildījumam:
- 4 želatīna plāksnītes
- 100 g zemeņu
- 300 ml trekna saldā krējuma
- 200 g krēmsiera bez piedevām
- 100 ml liesa skābā krējuma
- 5 ēdamkarotes cukura
Želejai:
- 1 iepakojums zemeņu želejas
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - blenderī samaļ cepumus, pievieno sviestu un cukuru, samīca mīklu.
- Mīklu liek veidnē, ar noņemamām maliņām un liek ledusskapī.
- Gatavo pildījumu - želatīna plāksnītes liek aukstā ūdenī uz 10 minūtēm.
- Zemenes sakuļ biezenī.
- Katlu uzkarsē, liek tajā zemeņu biezeni, uzbriedušo želatīnu un 2 ēdamkarotes cukura.
- Karsējot maisa tik ilgi, kamēr želatīns ir izšķīdis.
- Saldo krējumu sakuļ ar cukuru.
- Sakulto saldo krējumu sakuļ ar skābo krējumu, krēmsieru viendabīgā masā.
- Pievieno zemeņu biezeņa-želatīna maisījumu - samaisa.
- Zemeņu krēma masu liek uz biskvīta un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
- Pēc 2-3 stundām izņem no ledusskapja, rotā ar zemenēm, pārlej želeju.
- Gatavo želeju - pagatavo pēc pamācības uz iepakojuma, kad želeja ir ķīseļa konsistencē - pārlej tortei, tā 20 minūšu laikā sastings.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!