Biskvīta torte „Zemeņu lauks”

Biskvīta torte „Zemeņu lauks” Foto: Biskvīta torte „Zemeņu lauks”

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 260 g cepumu
  • 100 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes cukura
Pildījumam:
  • 4 želatīna plāksnītes
  • 100 g zemeņu
  • 300 ml trekna saldā krējuma
  • 200 g krēmsiera bez piedevām
  • 100 ml liesa skābā krējuma
  • 5 ēdamkarotes cukura
Želejai:
  • 1 iepakojums zemeņu želejas

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - blenderī samaļ cepumus, pievieno sviestu un cukuru, samīca mīklu.
  2. Mīklu liek veidnē, ar noņemamām maliņām un liek ledusskapī.
  3. Gatavo pildījumu - želatīna plāksnītes liek aukstā ūdenī uz 10 minūtēm.
  4. Zemenes sakuļ biezenī.
  5. Katlu uzkarsē, liek tajā zemeņu biezeni, uzbriedušo želatīnu un 2 ēdamkarotes cukura.
  6. Karsējot maisa tik ilgi, kamēr želatīns ir izšķīdis.
  7. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru.
  8. Sakulto saldo krējumu sakuļ ar skābo krējumu, krēmsieru viendabīgā masā.
  9. Pievieno zemeņu biezeņa-želatīna maisījumu - samaisa.
  10. Zemeņu krēma masu liek uz biskvīta un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
  11. Pēc 2-3 stundām izņem no ledusskapja, rotā ar zemenēm, pārlej želeju.
  12. Gatavo želeju - pagatavo pēc pamācības uz iepakojuma, kad želeja ir ķīseļa konsistencē - pārlej tortei, tā 20 minūšu laikā sastings.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes