Biskvīta torte „Brīnišķīgā marķīze”

Biskvīta torte „Brīnišķīgā marķīze” Foto: Biskvīta torte „Brīnišķīgā marķīze”

Sastāvdaļas

Biskvītiem:
● 300 g margarīna cepšanai
● 3 olu dzeltenumi
● 3 glāzes izsijātu miltu
● 1 tējkarote cepamā pulvera
● 100-150 g valriekstu

Kārtai:
● 3 olu baltumi
● 1 glāze pūdercukura
● 1/2 tējkarotes citrona sulas

Krēmam:
● 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
● 300 g sviesta
● 10 g vaniļas cukura

Tortes dekoram:
● grauzdēti Indijas rieksti
● 50-100 g tumšās šokolādes
● 50-100 g baltās šokolādes

Ja vēlas, riekstiem pievieno:
● 1 ēdamkarote olu baltuma
● 1 ēdamkarote medus
● 3 ēdamkarotes cukura
● 1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītus - miltus samaisa ar cepamo pulveri, samīca kopā ar aukstu margarīnu.
  2. Pievieno olu dzeltenumus, samīca mīklu.
  3. Mīklu sadala 3 daļās, liek ledusskapī uz 3 stundām.
  4. 15-20 minūtes pirms cepšanas, mīklu izņem no ledusskapja.
  5. Mīklu liek apaļās veidnēs, izlīdzina, pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem, mazliet iespiež tos mīklā. 
  6. Kārtai - olu baltumus sakuļ ar pūdercukuru un citrona sulu stingrās putās.
  7. Uz viena biskvīta liek trešdaļu sakulto olu baltumu.
  8. Atlikušos sakultos olu baltumus liek ledusskapī, kurus izmantos tieši pirms cepšanas.
  9. Cep biskvītus 170°C temperatūrā, 25 minūtes.
  10. Biskvītus pilnībā atdzesē, tikai tad noņem cepamo papīru(karsti biskvīti ir ļoti trausli).
  11. Gatavo krēmu - sakuļ iebiezināto pienu ar sviestu un vaniļas cukuru.
  12. Saliek torti - krēmu ziež starp biskvītiem, noklāj virsmu un sānus, rotā pēc saviem ieskatiem.
  13. Tortes dekors - šokolādi salauž gabaliņos, liek polietilēna maisiņā, uzlej verdošu ūdeni.
  14. Kad šokolāde sāk kust, nogriež maisiņa stūrīti, izspiež šokolādi haotiskā secībā - sākumā tumšā šokolāde, tad baltā.
  15. Piedevas riekstiem - olu baltumu, medu, cukuru, sāli samaisa.
  16. Riekstus apviļā maisījumā, liek veidnē, cep 170°C temperatūrā, 10-15 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes