Sastāvdaļas
- 300 g margarīna cepšanai
- 3 olu dzeltenumi
- 3 glāzes izsijātu miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 100-150 g valriekstu
- 3 olu baltumi
- 1 glāze pūdercukura
- 1/2 tējkarotes citrona sulas
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- 300 g sviesta
- 10 g vaniļas cukura
- grauzdēti Indijas rieksti
- 50-100 g tumšās šokolādes
- 50-100 g baltās šokolādes
- 1 ēdamkarote olu baltuma
- 1 ēdamkarote medus
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Gatavo biskvītus - miltus samaisa ar cepamo pulveri, samīca kopā ar aukstu margarīnu.
- Pievieno olu dzeltenumus, samīca mīklu.
- Mīklu sadala 3 daļās, liek ledusskapī uz 3 stundām.
- 15-20 minūtes pirms cepšanas, mīklu izņem no ledusskapja.
- Mīklu liek apaļās veidnēs, izlīdzina, pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem, mazliet iespiež tos mīklā.
- Kārtai - olu baltumus sakuļ ar pūdercukuru un citrona sulu stingrās putās.
- Uz viena biskvīta liek trešdaļu sakulto olu baltumu.
- Atlikušos sakultos olu baltumus liek ledusskapī, kurus izmantos tieši pirms cepšanas.
- Cep biskvītus 170°C temperatūrā, 25 minūtes.
- Biskvītus pilnībā atdzesē, tikai tad noņem cepamo papīru(karsti biskvīti ir ļoti trausli).
- Gatavo krēmu - sakuļ iebiezināto pienu ar sviestu un vaniļas cukuru.
- Saliek torti - krēmu ziež starp biskvītiem, noklāj virsmu un sānus, rotā pēc saviem ieskatiem.
- Tortes dekors - šokolādi salauž gabaliņos, liek polietilēna maisiņā, uzlej verdošu ūdeni.
- Kad šokolāde sāk kust, nogriež maisiņa stūrīti, izspiež šokolādi haotiskā secībā - sākumā tumšā šokolāde, tad baltā.
- Piedevas riekstiem - olu baltumu, medu, cukuru, sāli samaisa.
- Riekstus apviļā maisījumā, liek veidnē, cep 170°C temperatūrā, 10-15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!