Sastāvdaļas
- 1 olas
- 100 g skābā krējuma
- 200 g kondensētā piena
- 2 1/2 ēdamkarotes cukura
- 3/4 glāzes miltu
- 1/2 tējkarote sodas (izšķīdināta etiķī)
- šķipsniņa sāls
Krēms:
- 500 ml jogurta
- 100 ml ūdens
- 20 g želatīna
- 100 g skābā krējuma
- 200 g kondensētā piena
Pagatavošana
- Ar putojamo slotiņu viegli saputo olu ar sāli un cukuru, tad pievieno skābo krējumu un kondensēto pienu, labi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, sodu un visu samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā 1 stundu.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to, neizņemot no formas.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest 20 minūtes. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Jogurtu sajauc ar skābo krējumu un kondensēto pienu. Nelielā strūklā masai pievieno izkausēto želatīnu un visu viegli samaisa viendabīgā masā.
- Pārlej jogurta masu pār atdzesēto biskvītu un ievieto to ledusskapī līdz krēms sacietē.
- Kūku dekorē ar svaigiem augļiem, ogām vai rīvētu šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!