Sastāvdaļas
- 225 g mīksta sviesta
- 225 g cukura
- 4 olas
- 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 125 g mandeļu
- 125 g miltu
- 1 tējkarote mandeļu ekstrakta
Krēmam:
- 4 olu dzeltenumi
- 75 g cukura
- 3 ēdamkarotes cietes
- 450 ml piena
- 30 g sviesta
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 8 ēdamkarotes dzērveņu ievārījuma
- Glazūrai:
- 250 ml saldā krējuma
- 300 g piena šokolādes
Pagatavošana
- Mandeles sasmalcina kafijas dzirnaviņās.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru, tad pievieno olu dzeltenumus un rūpīgi sajauc.
- Tad pievieno miltus, maltās mandeles,cepamo pulveri un mandeļu ekstraktu.
- Olu baltumus sakuļ ar elektrisko putotāju un rūpīgi iecilā pārējā masā.
- Mīklu ieklāj 20 cm lielā kūkas formā un cep 45 minūtes 190°C temperatūrā.
- Gatavo kūku atdzesē 10 minūtes formā un tad izņem no tās atdzesēties pilnībā.
- Krēms: Olu dzeltenumus sakuļ ar cieti un cukuru, tad pievieno pienu un karsē nelielā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.
- Tad noņem no karstuma un pievieno vaniļas ekstraktu, sviestu un rūpīgi samaisa, atdzesē.
- Atdzesēto biskvītu horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Pamata biskvītu pārklāj ar 4 ēdamkarotēm ievārījuma un 1/2 atdzesētā krēma.
- Liek nākamo tortes kāŗtu un darbības atkārto.
- Glazūra: Ūdens peldē izkausē šokolādi, tad nedaudz atdzesē un sajauc ar saldo krējumu.
- Glazūru pārklāj pār tortes virskārtu un dekorē ar ogām, šokolādes skaidiņām, u.c.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!