Biskvīta kūka

Sastāvdaļas

Kakao krēms:
● 3 olu baltumi
● 10 g želatīna
● 220 g cukura
● 150 ml ūdens
● 10 g kakao pulvera
● 30 ml augu eļļas
Biskvītam:
● 20 g miltu
● 20 g kartupeļu milti
● 2 olas
● 40 g cukura
● 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
● 1/6 tējkarotes sāls
Želejas kārta:
● 200 ml mandeļu piena vai parastais
● 30 g cukura
● 7 g želatīna
● 1/2 tējkarotes vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Uzmanīgi atdalām olu dzeltenumus no baltumiem.
  2. Dzeltenumiem pievienojam cukuru, vanilīna cukuru un putojam.
  3. Pievienojam izsijātos miltus un kartupeļu miltus, kārtīgi samaisām.
  4. Citā traukā olu baltumus saputojam stingrās putās.
  5. Uzmanīgi iecilājot olu baltumus pie dzeltenumu masas, samaisām visu viendabīgā masā, maisam no apakšas un augšu ļoti uzmanīgi.
  6. Mīklu kārtojam veidnē to ieklāj cepamo papīru, mazliet ieeļļo.
  7. Liekam cept 180°C temperatūrā kādas 13-15 minūtes. Pirmās 10 minūtes noteikti nedrīkst virināt cepeškrāsns durtiņas, citādi biskvīts saplaks.
  8. Gatavu izstrādājumu pirms atdzisis mitrina ar cukur-ūdeni( 50ml ūdens 2 tējkarotes cukura).

● Krēms 1-kārta:
Sauso želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Želatīnu šķīdina, ievietojot trauku karsta ūdens peldē.Cukuru izšķīdina ūdeni pievieno citronskābi un vara uz lēna uguns sīrupu 7-8 minūtes, gatavam sīrupam pievieno kakao pulveri un samaisa. Olu baltumus ieliek putojamā traukā. Kuļ līdz paliek baltas putas. Karsto sīrupu ļoti lēnām putojot lej olbaltumā līdz viss ir iekšā turpinot kult pievieno želatīnu un augu eļļu. Krēmu nedaudz atdzesē, lej virsu biskvītam, formu liek ledusskapi uz 30 - 45 minūtēm.
● Želejas kārta:
Sauso želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Želatīnu šķīdina, ievietojot trauku karsta ūdens peldē. Pienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru uzvar līdz cukurs izkust. Pienu nedaudz atdzesē, pievieno želatīnu un samaisa. Masu atdzesē, lej virsu kakao krēmam un atkal liek ledusskapi uz 30-40 minūtēm.
Gatavo kūku sagriež porcijās. Šo desertu var baudīt pie kafijas un tējas.


Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes