Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 400 g miltu
- 250 g sviesta
- 4 olas
- 400 g skābā krējuma
- 400 g cukura
- 1 tējkarote sāls
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 2 tējkarotes dzeramās sodas
- 100 ml ūdens
Krēmam:
- 200 g skābais krējums
- 200 g kondensētā piena
- 50 g šokolādes
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno sviestu, sodu, ūdeni un pārējās biskvīta sastāvdaļas, izņemot kakao pulveri.
- Mīklu sadala 3 daļās, vienai no tām pievieno kakao pulveri un rūpīgi iemaisa masā.
- Katru biskvītu cep nedaudz ietaukotā kūkas formā 200°C temperatūrā 10 minūtes.
- Krēms: Sajauc skābo krējumu un kondensēto pienu.
- Kārto kūkas kārtas tā, lai brūnais biskvīts būtu vidū un krēmu klāj starp katru no biskvītiem, kūkas virsmu un malām.
- Dekorē ar izkausētu šokolādi. Izmantojot koka irbulīti velk šokolādes zīmējumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!