Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 10 olas
- 200 g cukura
- 100 g miltu
Krēmam:
- 510 g mīksta krēmsiera
- 110 g mīksta sviesta
- mazs iepakojums skāba krējuma
- 140 g cukura
Augļu želejai:
- 120 g džema
- 400 g augļu
- 6 ēdamkarotes cukura (ja augļu želeja ir bez cukura)
- 20 g augļu želejas vai želantīns.
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo, kamēr cukurs izkūst, apmēram 3 minūtes.
- Pievieno miltus, labi samaisa.
- Olu baltumus saputo stingrās putās. Uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu - miltu masā.
- Cepešplātī ieklāj cepamo papīru, iesmērē ar augu eļļu un pārkaisa ar miltiem.
- Vienmērīgi ieklāj 1/2 mīklu, izlīdzina.
- Cep 15 minūtes, neatverot cepeškrāsns durtiņas. Gatavu izņem, noņem papīru un atdzesē.
- Tādā veidā izcep arī otru biskvītu.
- Visas krēmam nepieciešamās sastāvdaļas sajauc ar mikseri un krēms ir gatavs.
- Uz viena biskvīta klāj krēmu, izlīdzina un liek pa virsu otru biskvītu.
- Virsmu pārsmērē ar mīļāko ievārījumu vai džemu, izkārto augļus.
- Pagatavo augļu želeju pēc instrukcijas un vienmērīgi pārklāj augļus.
- Ja izmanto želatīnu, tad izmanto 6 ēdamkarotes cukura, želejas pagatavošanai.
- Kūku uz nakti liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!