Sastāvdaļas
- 1 olu baltums
- 1 olu dzeltenums
- 1 ēdamkarote verdoša ūdens
- 40 g cukura
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 100 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 paciņa želatīna
- 5 ēdamkarotes auksta ūdens
- 450 g jogurta
- 30 g cukura
- 340 g konservētu ķiršu
- 125 ml ķiršu sulas
- 10 g cietes
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumu un ūdeni, pakāpeniski pievienojot cukuru.
- Atsevišķi saputo olu baltumu gaisīgā masā un pievieno to olu dzeltenuma masai.
- Pakāpeniski masai pievieno miltus, kakao pulveri un cepamo pulveri, pēc katras pievienošanas reizes samaisot.
- 22 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā sagatavoto mīklu.
- Liek cepties 180 - 200°C temperatūrā 20 minūtes.
- Gatavo biskvītu pilnībā atdzesē.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar siltu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest. Pēc tam izkausē to.
- Sajauc jogurtu ar cukuru un ķiršu sulu. Nepārtraukti maisot pievieno izkausēto želatīnu.
- Tad masai pievieno ķiršus un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
- Iegūto krēmu rūpīgi pārklāj pār atdzesēto biskvītu.
- Glazūra: 125 ml ķiršu sulas sajauc ar cieti.
- Atlikušo ķiršu sulu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno sulu ar cieti.
- Masu nedaudz atdzesē un pārlej pār kūkas virsmu.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!