Bifšteks meksikāņu gaumē

Bifšteks meksikāņu gaumē Foto: Bifšteks meksikāņu gaumē

Sastāvdaļas

  • 800 g liellopu gaļas 
  • 1 sīpols
  • 1 sarkanā paprika
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 250 g tomātu
  • 10 ml augu eļļas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 20 g loku
  • 10 g pētersīļu

Pagatavošana

  1. Gaļu griež gareniski pa šķiedrām, tad sagriež 2 cm biezos gabaliņos.
  2. Ķiploku sakapā, sīpolu sagriež plānos pusgredzenos.
  3. Paprikai izņem sēklotni un sagriež garenās strēmelītēs.
  4. Tomātus sagriež plānās šķēlītēs.
  5. Gaļu no abām pusēm ieziež mazliet ar augu eļļu, liek stipri sakarsētā, sausā pannā.
  6. Cep uz lielas uguns, no abām pusēm, 2 minūtes, uzber sāli, piparus, gaļu pārliek traukā, noliek siltā vietā.
  7. Gaļu var likt mikroviļņu krāsnī, nelielā temperatūrā, lai tā neatdziest, saglabātos sulīga, tai jābūt rozīgai.
  8. Tajā pašā pannā, uz vidējas uguns,cep sīpolu, ķiploku un papriku, kamēr tie paliek mīksti - aptuveni 7-10 minūtes.
  9. Kad laiks pagājis, pievieno tomātu šķēlītes, sautē vēl 5 minūtes.
  10. Dārzeņus liek virsū gaļai, uzkaisa sakapātus zaļumus, pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes