Sastāvdaļas
- 800 g liellopu gaļas
- 1 sīpols
- 1 sarkanā paprika
- 4 ķiploka daiviņas
- 250 g tomātu
- 10 ml augu eļļas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 20 g loku
- 10 g pētersīļu
Pagatavošana
- Gaļu griež gareniski pa šķiedrām, tad sagriež 2 cm biezos gabaliņos.
- Ķiploku sakapā, sīpolu sagriež plānos pusgredzenos.
- Paprikai izņem sēklotni un sagriež garenās strēmelītēs.
- Tomātus sagriež plānās šķēlītēs.
- Gaļu no abām pusēm ieziež mazliet ar augu eļļu, liek stipri sakarsētā, sausā pannā.
- Cep uz lielas uguns, no abām pusēm, 2 minūtes, uzber sāli, piparus, gaļu pārliek traukā, noliek siltā vietā.
- Gaļu var likt mikroviļņu krāsnī, nelielā temperatūrā, lai tā neatdziest, saglabātos sulīga, tai jābūt rozīgai.
- Tajā pašā pannā, uz vidējas uguns,cep sīpolu, ķiploku un papriku, kamēr tie paliek mīksti - aptuveni 7-10 minūtes.
- Kad laiks pagājis, pievieno tomātu šķēlītes, sautē vēl 5 minūtes.
- Dārzeņus liek virsū gaļai, uzkaisa sakapātus zaļumus, pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!